Πέμπτη 12 Φεβρουαρίου 2009

TWO MAN SHOW


TWO MAN SHOW

Η ομάδα θεάτρου C. for Circus παρουσιάζει στο studio vis motrix την παράσταση με τίτλο:

"Two man Show", μια προσαρμογή πάνω στο έργο του Δημήτρη Σακατζή, "Το πορτοκάλι με την περόνη".

"Το έργο πραγματεύεται την ενηλικίωση" σε ένα σκληρό κόσμο, όπου η παιδικότητα αφαιρείται με βία, με στολή και αυτόματο. Ανεξάρτητα αν τα φέρουμε εμείς τα όπλα ή οι άλλοι, σε άλλους τόπους μακρινούς, και εμείς και οι παππούδες μας και τα παιδιά μας μεγαλώνουμε και παλιώνουμε σε καιρούς χαλεπούς, σε καιρούς πολέμου. Η θλιβερή διαχρονικότητα έργων όπως οι Τρωάδες, οι Αχαρνείς και άλλα, αποδεικνύουν με αιματηρό τρόπο ότι ήμασταν και είμαστε (;) παιδιά του πολέμου".

Προσαρμογή: Κ. Ισαακίδης
Κοστούμια: C. for Circus
Μουσική επιλογή από την 1η version του Δημήτρη Σακατζή
Στο κομμάτι της έναρξης η φωνή είναι του Δημήτρη Σακατζή

Παίζουν: Μαρία Ελισάβετ Κοτίνη & Κώστας Ισαακίδης

"Η ιδέα για την προσαρμογή του Πορτοκαλιού με δύο ηθοποιούς, ήρθε το καλοκαίρι όταν με κάλεσαν στα Γιάννενα για τριήμερο εκδηλώσεων ενάντια στο ρατσισμό. Εκεί παίχτηκε πρώτη φορά, άρεσε στον κόσμο και είπαμε με την Μαρία... γιατί όχι.

Η ομάδα C. for Circus δημιουργήθηκε πέρυσι από εμένα και δεκαέξι παιδιά που θέλανε να κάνουν κάτι παραπάνω από μια ερασιτεχνική ομάδα. Η δουλειά μας στο C. είναι ότι αναζητούμε την θεατρική δράση μέσα από τα σώματα των ηθοποιών προσπαθώντας να δουλέψουμε ¨πέρα από τον καθημερινό νου".

Η αποστασιοποιημένη ερμηνεία των κειμένων, οι σωματικές δράσεις, το παιχνίδι και οι συνεχόμενοι αυτοσχεδιασμοί στη διάρκεια της παράστασης είναι νομίζω αυτά που την χαρακτηρίζουν. "

Κώστας Ισαακίδης

Πληροφορίες:
13, 14 & 15 Φεβρουαρίου 2009
Χώρος: Studio Vis Motrix
(Αγν. Στρατιώτη 20 - έναντι Αγ. Δημητρίου, τηλ: 2310228161)
Τιμή εισόδου: 10 Ευρώ

Ώρες Παραστάσεων:
Κάθε Παρασκευή: 12:00μμ (μεταμεσονύχτια)
Σάββατο και Κυριακή: 10:00μμ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου