Πέμπτη, 19 Φεβρουαρίου 2009

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ

ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ
(Παρασκευοπούλου 9
Τηλ.2310 819 153)

Ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ
Ή
ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ 20 ΜΑΡΤΙΟΥ 2009

ΑΡΧΙΣΕ Η ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ

Μετά την τεράστια επιτυχία, για δυο συνεχόμενες χρονιές, μία από τις καλύτερες ελληνικές κωμωδίες όλων των εποχών ανεβαίνει στο Θέατρο ΡΑΔΙΟ ΣΙΤΥ, βασισμένη στο ομώνυμο θεατρικό των Χρήστου και Γιώργου Γιαννακόπουλου και σε σκηνοθεσία Πέτρου Φιλιππίδη: ο ΜΠΑΚΑΛΟΓΑΤΟΣ ή ΤΗΣ ΚΑΚΟΜΟΙΡΑΣ.
Στο έργο πρωταγωνιστούν οι: Πέτρος Φιλιππίδης, Τάσος Κωστής, Χριστίνα Τσάφου, Γιώργος Λέφας, Γιάννης Δεγαΐτης, Σπύρος Πούλης, Θάλεια Ματίκα, Αλίνα Κοτσοβούλου, Κωνσταντίνος Γιαννακόπουλος, Ειρήνη Τσιάρη, Θανάσης Τσαλταμπάσης.
Ο Ζήκος ο Μπακαλόγατος, αφελής αλλά ετοιμόλογος, δουλεύει στο μαγαζί του κυρ-Παντελή και είναι ερωτευμένος με την Φιφίκα, που για να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται. Το αφεντικό του, αν και προχωρημένης ηλικίας, είναι τσιμπημένο με την κατά πολύ νεότερή του Λίτσα, και μάλιστα βάζει προξενήτρα να την ζητήσει από τον πατέρα της. Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά αυτός δεν πτοείται. Σε συνεννόηση με τον πατέρα της Λίτσας και ερήμην της ιδίας, προχωρεί στους αρραβώνες. Τα πράγματα όμως δεν εξελίσσονται όπως σχεδιάζουν υπάλληλος και αφεντικό, καθώς εμφανίζονται και άλλο υποψήφιοι γαμπροί…

Το έργο γυρίστηκε για τον κινηματογράφο το 1963, με τεράστια επιτυχία και με ατάκες που εκτοξεύονταν σε ρυθμό πολυβόλου από τον Ζήκο-Κώστα Χατζηχρήστο, στον καλύτερο ίσως ρόλο της καριέρας του!

Σκηνικά: Γιώργος Γαβαλάς
Κοστούμια: Γιάννης Μετζικώφ
Μελέτη φωτισμών: Ελευθερία Ντεκώ
Μουσική επιμέλεια: Ιάκωβος Δρόσος

ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ : ΤΕΤΑΡΤΗ – ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 9.15 ΜΜ
ΣΑΒΒΑΤΟ – ΚΥΡΙΑΚΗ 6.15 ΜΜ & 9.15 ΜΜ
ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ: 26 € , 25 € & 18 €

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου