Δευτέρα 29 Δεκεμβρίου 2008

Ροζαμάλια... Διδόντικους

Πώς ένα όμορφο κορίτσι μετατρέπεται σε τερατάκι επί σκηνής

Ροζαμάλια... Διδόντικους

Το γλεντάει για δεύτερη χρονιά η νεανική και ταλαντούχα ομάδα «Ex Animo» στο Θέατρο της Ανοιξης παρωδώντας το γνωστό μυθιστόρημα του Μπραμ Στόουκερ «Κόμης Δράκουλας». Οι Δημήτρης Ζωγραφάκης, Ροζαμάλια Κυρίου, Κωνσταντίνα Λαδοπούλου, Παύλος Εμμανουηλίδης, Ζήσης Ρούμπος, Φωτεινή Τιμοθέου εκτός από αξιοπερίεργοι ήρωες του βιβλίου γίνονται... τρένα, πτηνά, αερόστατα με σώμα, χέρια, ήχους, παντομίμα και αυτοσχεδιασμούς.



Η Ροζαμάλια Κυρίου παίζει στο «Νοσφεράτου Διδόντικους» τον δύσμορφο υπηρέτη του Κόμη Δράκουλα
Την τρελούτσικη και τρυφερά γκραν-γκινιόλ εκδοχή τους «Νοσφεράτου Διδόντικους» παρουσιάζουν σε σκηνοθεσία Γιάννη Μαργαρίτη και μουσική-τραγούδια του Στάθη Δρογώση (Δευτερότριτα).

Τον δύσμορφο και καπάτσο υπηρέτη Ιγκόρ του κόμητος του Σκότους τον υποδύεται η Ροζαμάλια Κυρίου φτιάχνοντάς τον απολαυστικά φρικτό κι αστείο.



«Ο Ιγκόρ είναι μια χοντροκομμένη φιγούρα, άσχημος, πιστός όμως στο αφεντικό του, ερωτιάρης και πανέξυπνος. Κι αυτός αποζητάει την αγάπη και μόλις τη βρίσκει την κρατάει γερά».


- Τι σε γοητεύει και τι σ' απωθεί σ' αυτόν;

«Με γοητεύει η παιδικότητά του και με απωθεί η κουτοπονηριά του».

- Τι υλικά χρειάζονται για να μεταμορφωθείς εξωτερικά σ' αυτό το πλάσμα;

«Μαξιλάρια για να δίνουν όγκο, ρούχα και πολλή άσπρη μπογιά!».

- Ως Ιγκόρ με βραχνή απόκοσμη φωνή υποδέχεσαι τους θεατές στην είσοδο. Πώς αντιδρούν;

«Στην αρχή ξαφνιάζονται, αλλά μετά χαλαρώνουν και μπαίνουν κι αυτοί στο παιχνίδι. Αλλοι προσπαθούν να μιμηθούν τη φωνή, άλλοι μου δίνουν καραμέλες για τον λαιμό! Κάθε ταξιθεσία είναι διαφορετική κι αυτό έχει πολύ ενδιαφέρον».

- Ως γυναίκα ποιον από τους Δράκουλα, δρ Βαν Χέλσινγκ, Τζόναθαν αλλά και Ιγκόρ θα διάλεγες και γιατί; Ποιος είναι ο ιδανικός άντρας για σένα;

«Ιδανικός είναι ο άντρας που βγαίνει για κυνήγι απ' τη σπηλιά, προστατεύει τα παιδιά του απ' τα θηρία και το βράδυ αγκαλιάζει τη γυναίκα του αναγνωρίζοντας την ιδιαιτερότητα και τη μαγεία της. Θα διάλεγα τον Δράκουλα γιατί η αγάπη του έχει κάτι το πρωτόγονο, το ρομαντικό».

- Ο έρωτας είναι τυφλός όπως και στο έργο;

«Εννοείται, ο έρωτας παραβιάζει κάθε στερεότυπο και λογική, παραβλέπει πρότυπα και χρώματα».

- Στο βιογραφικό σου αναφέρεις ότι πιστεύεις «στην ύπαρξη βρικολάκων κι ότι κάποια μέρα θα μας φάνε ζωντανούς». Πού τριγυρίζουν άραγε; Πώς διακρίνονται;

«Οι βρικόλακες πλέον κυκλοφορούν την ημέρα πίνοντας το αίμα του κοσμάκη! Φτιάχνουν νόμους, ανεβάζουν τις τιμές στα είδη πρώτης ανάγκης και βγαίνουν στις τηλεοράσεις! Διακρίνονται απ' τις γραβάτες και το αυτάρεσκο βλέμμα τους».

- Δείχνετε μια ομάδα δεμένη. Τι σας ενώνει;

«Η φιλία, το κοινό χιούμορ και φυσικά η ίδια τρέλα. Η ομάδα "Ex Animo" είναι ένα βήμα έκφρασης και καλλιτεχνικής δημιουργίας για μας. Τη δημιουργήσαμε για να μπορέσουμε να κάνουμε αυτό που αγαπάμε, να εκτεθούμε, να επικοινωνήσουμε, να κάνουμε θέατρο».

- Εχεις ένα ασυνήθιστο όνομα και επώνυμο.

«Ροζαμάλια έλεγαν τη νόνα μου ("γιαγιά" στα κεφαλλονίτικα) και συνήθως χρειάζεται να το πω πάνω από δύο φορές. Οσο για το Κυρίου, ευτυχώς που δεν με λένε Αγγελο! Φαντάζεστε; Αγγελος Κυρίου! Παρ' όλα αυτά η ιδιομορφία του με έχει βοηθήσει».

- Το χιούμορ τι ρόλο παίζει για σένα;

«Είναι η ανάσα μου! Το αναζητώ παντού, στις σχέσεις, στις συνεργασίες, στις φιλίες, πόσο μάλλον στις δυσκολίες. Θα μπορούσα να πω ότι κατατάσσω τους ανθρώπους στους έχοντες και μη έχοντες χιούμορ».


ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΙΔΑΛΗΣ


ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ - 08/02/2008

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου